Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Jedwabista jajecznica

Wyobraź sobie, że oto niedzielny poranek, słońce pięknie świeci, przecierasz oczy, a ktoś przynosi Ci do łóżka kawę, tosta i jajecznicę. To musi być miłość! Teraz już do pełni szczęścia brakuje tylko muzyki: proponujemy Oscara Petersona, Prince’a lub Madlib - to w każdym razie powinno być funky!


Sposób przygotowania

  1. Pokrój chleb w naprawdę grube pajdy i przypiecz odrobinę w piekarniku (jeśli pajda mieści się w tosterze, to znaczy, że nie jest wystarczająco gruba).

  2. Wbij do miseczki kilka jaj i dodaj łyżkę stołową śmietany lub jogurtu naturalnego, dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem. Teraz ubij to wszystko widelcem w rytm muzyki, niektóre piosenki lepiej się nadają do ubijania niż inne.

  3. Podgrzej patelnię teflonową na średnim ogniu, dodaj słuszny kawałek masła, a gdy się roztopi i ładnie rozprowadzi, dodaj miksturę jajeczną. A teraz mieszaj jak szalony drewnianą łyżką, dopóki nie uzyskasz pięknej jedwabistej masy. Przypieczony chleb posmaruj masłem, wyłóż jajecznicę na wierzch i udekoruj szczypiorkiem.


Powiązane produkty

Zdjęcia naszych klientów

Komentarze Leave a comment

W tej sekcji nie ma jeszcze komentarzy