Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Niekoniecznie tylko do jedzenia

  • Zrób z nich pyszne potrawy - rzuć okiem na nasz dział przepisów, aby dowiedzieć się, na ile sposobów można przyrządzić jajo. Jaja są niezbędnym składnikiem ciast, omletów, placków, quiche czy ciast bezowych, żeby wymienić tylko te przez nas ulubione potrawy

  • Popraw swoją koordynację w wyścigu z jajkiem na łyżce - daje to mnóstwo radości. Pamiętaj, by ugotować wcześniej jaja na twardo, jeśli nie chcesz żadnego stracić w trakcie wyścigu

  • Zrób pisanki, kraszanki czy drapanki - to przecież nie musi być tylko zajęcie na Wielkanoc. Najpierw należy zrobić wydmuszkę, a do tego celu będziesz potrzebował zrobić szpilką po dziurce na każdym z końców jajka. Potem dmuchaj najmocniej, jak potrafisz w jedną z dziurek, a jajko wypłynie przez drugą dziurkę. Następnie oddaj się twórczej pasji na wydmuszce za pomocą akwareli, barwników spożywczych czy kredek. Gdy już skończysz, możesz je powiesić jedną obok drugiej na nitce.

  • Puść je z górki - jeśli jesteś na pikniku, urządź konkurs na to, kto złapie jajo toczące się ze zbocza

  • Hoduj rzeżuchę lub gorczycę - to nie tylko łatwe, ale i smaczne. Gdy zrobisz sobie jajko na miękko, nie wyrzucaj skorupki, zamiast tego wypełnij ją watą i wysyp na nią ziarna rzeżuchy lub gorczycy. Następnie podlej i zostaw pod przykryciem, dopóki ziarna nie zakiełkują. Potem już tylko postaw na oknie, aby miały dostęp do światła i ciesz się ziołami z jajecznej hodowli.

  • Zrób komuś psikusa - gdy już skończysz jeść swoje jajo na miękko, przewróć je na drugą stronę i ostrożnie włóż z powrotem do wytłoczki - ktoś pomyśli, że macie o jedno jajo więcej!


  • Powiązane produkty

    Zdjęcia użytkowników

    Komentarze Leave a comment

    W tej sekcji nie ma jeszcze komentarzy